EN 15038:2006 Çeviri Hizmetleri- Kalite Yönetim

Müşteri memnuniyetini sağlamak, hizmet sektöründe faaliyet gösteren diğer kuruluşlara kıyasla çeviri sektörü için bir miktar daha zordur. Söz konusu olan müşterinin bilmediği yabancı bir dil olduğu için, bu konuda müşteri memnuniyeti güven unsuru ile perçinlenmek zorundadır.

 

image

ISO Standartları Nedir?

ISO, uluslararası standartlar kurumunun kısaltmasıdır. ISO standartları ise bu kurumun belirlemiş olduğu uluslararası geçerliliği olan kurallara denmektedir. ISO belgeleri, bir firmanın ilgili konuda uluslararası standartlara sahip olduğunun kanıtı niteliğindedir. Ayrıca bu belgeler, ISO kurumu tarafından verilmektedir. ISO standartları, söz konusu belge türüne göre farklılık göstermekle birlikte hangi alanda olduğu önemli olmaksızın bütün standartların ortak özelliği uluslararası olması olarak ortaya çıkmaktadır.

EN 15038:2006 Çeviri Hizmetleri- Kalite Yönetim Nedir?

EN 15038:2006 Tercüme Hizmetleri – Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, çeviri kuruluşlarının sahip olması gereken bir belgedir. Bu belge, belgelendirme kuruluşları tarafından bağımsız bir şekilde ve yerinde denetim yöntemi ile verilmektedir. Bu belge, çeviriye özgü bir kalite yönetimi işlemlerini kanıtlayabilecek sertifikasyonun parçası olup dünya çapında kabul gören bu belge, Avrupa Birliği ihale şartnamelerinde bir kriter olarak da aranmakta olan yegâne belgedir.

EN 15038:2006 Çeviri Hizmetleri- Kalite Yönetim Belgesinin Önemi

Türkiye Çeviri İşletmeleri Derneği tarafından yapılan girişimler sonunda EN 15038:2006 Tercüme Hizmetleri Kalite Yönetim Sistemi; Türk Standartları Enstitüsü tarafından onaylanmış bir belge statüsüne kavuşmuştur. TS EN 15038:2006 numaralı standart, Çeviri Hizmetleri Hizmet Özellikleri olarak 2006 yılı Nisan ayında yayınlanmıştır. Bu standardın amacı, tercüme hizmeti veren firmaların uyacakları hizmet kalitesi koşullarını belirlemekte olup sözlü çeviri hizmetleri bu standardın kapsamına girmemektedir.

Şirketimiz ve EN 15038:2006 Çeviri Hizmetleri- Kalite Yönetim Belgesi

Tercüme hizmeti sağlayan firmalarda en önemli kaynak insan olup EN 15038:2006 standardı sadece tercüme işini yapacak kişilerin değil, editör ve denetimci olarak görev yapan kişilerin de sahip olması gereken beceri ve özellikleri belirleyen bir belgedir. Bu sebeple şirketimiz, bu standart doğrultusunda çeviri süreçlerini yönetmekte olup şirketimiz bünyesindeki tüm çeviri işlemleri bu standart çerçevesinde gerçekleşmektedir. EN 15038:2006 Çeviri Hizmetleri- Kalite Yönetim standardı ile alakalı daha fazla bilgi için şirketimize ulaşabilirsiniz.

EN 15038:2006 Çeviri Hizmetleri- Kalite Yönetim Standardına Uygun Tercüme Hizmetleri İçin Hemen Bizimle İletişime Geçin!

Tercüme ihtiyacı duyduğunuz belgeleri sitemiz veya WhatsApp aracılığıyla gönderebilir, EN 15038:2006 Çeviri Hizmetleri- Kalite Yönetim standardına uygun tercümelere bugün sahip olabilirsiniz.

Müşteri memnuniyeti, bizim için en önde gelmektedir. Şirketimiz, diğer tercüme büroları arasında deneyimli ve nitelikli çevirmen portföyü ile lider çeviri bürosu konumundadır. Çeviriye dair tüm disiplinlerden en iyi çevirmenleri ile çalışıyor, en üst düzeyde müşteri memnuniyetini uygun fiyatlar ile sizlere sunuyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular

Tercüme Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bizi Arayın

Hızlı Fiyat Teklifi Alın

    Bizi Arayın
    ×